Nationale klimaatweek 30 oktober t/m 5 november

De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober t/m 5 november 2023. We moedigen burgers, bedrijven en gemeenten aan om iets te doen voor een beter klimaat.

Bodemdierendagen 23 sept t/m 5 okt

De meeste bodemdieren zijn klein, maar doen grootse dingen voor de natuur. Zoek mee en ontdek welke kleine beestjes bij jou in de buurt de bodem gezond houden.

Bloembollenactie Diemen 10 september 2022

Diemen:  Groen is een thema uit het coalitieakkoord. Op de Gemeentedag op 10 september laat de coalitie zien hoe ze met bewoners en partners werken aan dit thema en delen ze bloembollen uit met de boodschap van het Vergeten Plantseizoen.

Bloembollenactie Waadhoeke 2022

Waadhoeke: Elk voor- en najaar organiseert de gemeente Waadhoeke een actie om de biodiversiteit te stimuleren. Vorig najaar werden er egelhuisjes uitgedeeld en in het voorjaar kregen inwoners korting op plantgoed. Nu deelt de gemeente gratis biologische bloembollen uit, die nog deze herfst geplant kunnen worden.

Via de dorp coördinatoren is er een oproep gedaan aan de dorpen en wijken in de gemeente Waadhoeke om zich aan te melden als uitgiftepunt, en daar zelf een leuke actie bij te verzinnen. Hier zijn 25 reacties op gekomen. De bloembollen worden uitgedeeld met de publieksflyer ‘Vergeten Plantseizoen en plantinstructie.

Bloembollenactie Voorschoten 24 september 2022

Kom op zaterdag 24 september van 11.00 – 15.00 uur naar de eerste informatiemarkt Duurzaamheid op het plein van het Kruispunt in het centrum van Voorschoten. Daar kunt u informatie en inspiratie opdoen over allerlei thema’s die te maken hebben met duurzaamheid. Zo is er op de markt aandacht voor energie, klimaatadaptatie, duurzame consumptie, groen en biodiversiteit. En als u de rebus oplost, krijgt u een zak met gratis bloembollen, zodat u direct aan de slag kunt gaan.

Bloembollenactie Amsterdam 5 oktober 2022

Op woensdag 5 oktober kan iedereen tussen 14.00 en 16.00 uur gratis bloembollen afhalen bij de Buurtkamer Welkom, Stadionplein 65 in Amsterdam. Een mooie eerste stap om aan de slag te gaan in je (gevel)tuin of het vergroenen van je balkon. Maar let wel, op = op

Bloembollenactie Westland 8 oktober 2022

Kom op zaterdag 8 oktober naar het Duurzaamheidsplein bij bedrijf Biersteker, Boswoning 4 in Honselersdijk, en schep uw gratis bloembollen. Uiteraard gaan wij graag met u in gesprek over het vergroenen van uw tuin of balkon.

Bloembollenactie Heeze Leende 15/16 oktober 2022

Kom in het weekend van 15 oktober naar het evenement Kunstsmullen. Dit jaar is het thema GigaGroen. Tijdens het evenement willen ook u ook informeren over het Vergeten Plant Seizoen.

Week van Ons Water

De najaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober. Tijdens deze periode worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Zo kun je bij het Watersnoodsmuseum een interessante lezing over de voorspeller van de watersnoodramp in 1953 bijwonen, of wat dacht je van een kinderworkshop genaamd ‘Een koffer vol verhalen’?

Bloembollenactie Duurzaam Oosterhout Markt 15 oktober 2022

Kom op zaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Duurzaam Oosterhout Markt in Theater de Bussel, Torenstraat 10 in Oosterhout en haal je gratis zakje bloembollen op. De markt is dus binnen én buiten. Besparen op energie, je huis duurzamer maken of gewoon leuke bedrijven en mensen ontmoeten die net als jij willen gaan voor een duurzame toekomst? Je vindt het allemaal.

Baarnse Klimaatweek van 29 oktober tot 6 november

Ook dit jaar organiseert BaarnDuurzaam een klimaatweek; van zaterdag 29 oktober t/m zondag 6 november. Samen met de gemeente en diverse andere organisaties trappen we de week af met een Klimaatmarkt op zaterdag 29 oktober.

Nationale Boomspiegelfeest 1 t/m 9 oktober

Stichting Guerrilla Gardeners organiseert samen met Operatie Steenbreek het Nationale Boomspiegelfeest om de boomspiegel op de kaart te zetten. Het Boomspiegelfeest is een jaarlijks terugkerend evenement, met als doel het duurzaam, dus voor de lange termijn, vergroenen van boomspiegels.

Voor maar 10€,- naar de Herfsttuinen van Appeltern

Kom in oktober genieten van Het Vergeten Plantseizoen in De Tuinen van Appeltern. Voor een gereduceerde prijs vanaf € 10,- kun je een heerlijke herfstwandeling maken. De rode, bruine en gele kleuren tonen het park karakter!

Boomspiegelfeest in Rheden, zaterdag 29 oktober 2022

Op zaterdag 29 oktober gaan wij aan de slag. Op die dag worden 30 boomspiegels in de gemeente Rheden voorzien van verschillende planten. Dat doen wij met verschillende omwonenden, zo combineren wij het praktische met de gezelligheid.

Eindsprint NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen eindigt op 31 oktober. Gebruik daarom deze laatste herfstmaand om met het Vergeten Plantseizoen voor de eindsprint, en wip zoveel mogelijk tegels!