Bodemdieren Battle of the Cities

𝟮𝟮 𝗦𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝘁/𝗺 𝟴 𝗼𝗸𝘁𝗼𝗯𝗲𝗿

Hoe bodemdiervriendelijk is jouw gemeente? Doe ook mee aan de Bodemdieren Battle of the Cities om dat uit te zoeken, bijvoorbeeld als (stads)ecoloog, NME-docent, groenbeheerder of noem maar op. Wie weet kunnen we jouw plaats in oktober uitroepen tot Bodemdierenstad van het Jaar!

Game on!

De Bodemdierendagen 2023 staan in het teken van de onmisbare wereld onder onze voeten, met als motto: ‘Onder het Maaiveld. Dit jaar letten we daarom ook speciaal op natuur- en bodemdiervriendelijk maaibeleid in de bebouwde kom. Een levende, gezonde bodem vormt letterlijk en figuurlijk de basis onder onze maatschappij. Zoek de bodemdierenoase in je gemeente en ontdek daar de diversiteit van het bodemleven. Bonuspunten kun je dit jaar verdienen door ons via social media te laten weten hoe jouw gemeente zich inzet voor een goed (maai)beleid voor grond en groen.

De Battle van 2022
Vorig jaar was het hart van de stad de bestemming voor de Bodemdieren Battle of the Cities. Utrecht veroverde toen de titel Bodemdierenstad van het Jaar, met een prachtige hoeveelheid en diversiteit aan bodemdieren op maar 200 meter afstand van het stadskantoor. Dat bleef niet onopgemerkt… Zowel in de stad zelf als in de plaatselijke en landelijke media was daar veel (positieve!) aandacht voor. En Kidsweek noemde Utrecht zelfs de ‘liefste stad voor bodemdieren’.

Dit jaar wordt het nóg leuker om mee te doen: je mag zoeken in wat volgens jou de bodemdierenoase van jouw gemeente is. We kijken ernaar uit!

Lees meer over de Bodemdierendagen.